Game of Indonesian Thrones

Juli 6, 2014
Game of Indonesian Thrones

Game of Indonesian Thrones


Lagu nasionalisme terbaru dari Don Zafir: “Rumah Hati”

April 8, 2013

Lagu ini diciptakan oleh Luthfan Pramoda.
Diproduseri oleh your one and only Babang Don Zafir.
Video diedit oleh Fauzan Indra.

Tonton dan dapatkan faedahnya!

Jangan lupa pencet tombol Like di bawah ini!

like_us_on_facebook


Forever Alone lvl: Bane

Juli 20, 2012


List of apps that are not compatible Nokia Lumia 610

Mei 15, 2012

After almost one year toting my trusty, but battery-sucking Motorola Droid R2-D2, I decided to buy a new phone. I was thinking of getting another Android, but after hearing my friends testimonies about their Samsung Galaxy S II and its paltry battery life (this phone, along with Sony Xperia Arc, is the top-of-the-line phone of 2011, mind you), I decided to look away from the green camp. Previously, once you move from Android, there’s only the iPhone. Although the kids seem happy on the Apple side of the world, I’m not content of spending upwards $700 for a 4 or 4S, when iPhone 5 will be released in 6 months. So I decided for a brand new experience, in form of a Nokia Lumia 610, a very cheap Windows Phone, priced only $250, bundled with a stereo Bluetooth headset.

An 800MHz single-core processor and 256MB of RAM doesn’t scream “high-end” in any way, but I wanted to thread the unknown waters of Windows Phone before investing $500 or more in the Lumia 800 (the 900 is still MIA in Indonesia). After all, I might hate the experience. But I was blown away. Despite having the specifications of mid-tier phone of 2010, navigating through the OS stock functions is smooth as butter. But, as you would expect, such specs won’t run every apps smoothly. In fact, Microsoft won’t allow us to download some games and applications that they think will not deliver the “Redmond experience” if used by the Lumia 610. Unfortunately, regardless of Microsoft’s restriction, those incompatible apps still show up in the Marketplace, waiting to be clicked by a Lumia 610 owner, only to smack us in the face with a “This app is not compatible with your phone” message and a non-existent Install button.

So, here I am, listing all the apps that I encountered that is not compatible with Nokia Lumia 610. I will start with the Top and Free apps & games, before eventually expanding to other games and applications through out the Marketplace.

List of games and applications incompatible with Nokia Lumia 610

XBOX LIVE Top (Paid) Games:

  1. Angry Birds
  2. PAC-MAN Kart Rally
  3. Sid Meier’s Pirates!
  4. Need for Speed: Hot Pursuit
  5. Bejeweled LIVE
  6. Plants vs. Zombies
  7. The Harvest
  8. PES 2012
  9. Assassin’s Creed
  10. MONOPOLY
  11. Doodle God
  12. Fragger
  13. DODONPACHI MAXIMUM
  14. Deer Hunter 3D
  15. Lets Golf 2
  16. The Sims 3
  17. Rocket Riot
  18. Hydro Thunder GO
  19. COLLAPSE
  20. Glyder: Adventure
  21. MiniSquadron
  22. Tentacles
  23. Spider Jack
  24. IonBallEX
  25. Brain Challange
  26. Orbital
  27. Fable: Coin Golf
  28. Cro-Mag Rally
  29. Beard & Beaks

XBOX LIVE Free Games

  1. Bug Village
  2. Halo Waypoint

Top (Paid) Games (Excluding XBOX LIVE games)

  1. Infinite Flight
  2. BlowSkirt ( Downloadable, but uses unavailable features: Compass)
  3. Gorilla Gondola
  4. Fight the Landlord (Dou Di Zhu)
  5. Old School Racer
  6. Discovery
  7. Clowning Around
  8. Make Me A Pricess (Downloadable, but uses unavailable features: Front-facing camera)
  9. Hyper Defence XT
  10. Arcane’s TD
  11. Bonnie’s Brunch
  12. The Fall of Gods
  13. Shuriken Ninja
  14. Techno Kitten Adventure!
  15. CastleDefense
  16. Daisy Mae’s Alien Buffet 

Free Applications

  1. Skype
  2. Tango Video Calls
  3. Google

 

So, there you have it. This lists is not by all means complete. I will be updating them when I find more incompatible apps. By making this list, I hope I could help some people who are currently considering this phone (or other low-budget Windows Phone, since Microsoft keep a very tight spec sheet, phones should have similar hardware underneath).

Feel free to share any more incompatible applications you encountered. Other than that, what do you think of the new Nokia Lumia 610? Would you get them for yourself? Is there any officially compatible apps, but run like shit? Share them all in the comments below!


Perbandingan ukuran dan resolusi monitor [LCD]

Juni 9, 2011

Sekedar sharing. Jaman dulu kalo kita beli monitor buat PC atau mau beli laptop, kita cuma ngebandingin ukuran fisiknya aja. Dulu gak ada banyak pilihan. Tapi sekarang monitor ada dari ukuran 7″-18.5″ (untuk notebook) , 15.6″-27″ (untuk PC), dan juga HDTV (32″-65″), yang juga bisa dijadiin monitor PC dengan koneksi HDMI.

Dengan harga yang bisa beda sampe Rp 1 juta untuk ukuran yang beda cuma 1″, milih monitor udah gak sesimple jaman dulu lagi. Dan ini masalah yang DisplayWars berusaha untuk memberikan solusinya! Dengan tool comparison dari DisplayWars, kita bisa menginput ukuran dan aspect-ratio dari monitor yang kita pengen dan dia akan memberikan perbandingan dan perbedaan secara visual maupun secara persen.

DisplayWars Screensize Comparison

DisplayWars memberikan komparasi visual untuk ukuran dan aspect-ratio monitor

Ini mungkin website paling berguna dalam sejarah manusia (memilih monitor). [DisplayWars]


MOVIE REVIEW: Susahnya Jadi Perawan (2008)

Juli 30, 2009

Note: entry ini adalah repost dari blog gua yang lain.

Tanggal terbit asli: 18 January 2008.

Susahnya jadi Pelacur

Rating 1/5 Stars

2 Stars

Ini film kalo diliat dari sinopsisnya, kayaknya lumayan menarik. Cerita tentang seorang calon penyanyi yang berusaha mempertahankan keperawanannya sambil berjuang mewujudkan impiannya.

TAPI…

Yang ada ini film cuma parade product placement! Kayaknya produser film ini, yang gua bahkan gak mau buang-buang waktu untuk cari tau namanya, berharap sepenuhnya dari dana sponsor buat bikin film!

Klik untuk baca kelanjutan review menawan ini


MOVIE REVIEW: Otomatis Romantis (2008)

Juli 29, 2009

Note: entry ini adalah repost dari blog gua yang lain.

Tanggal terbit asli: 28 January 2008.

Rating 2/5 Stars2 Stars

Hmm, kayaknya para filmmaker-filmmaker Indonesia belom bisa lepas dari paradigma film horror, drama percintaan, dan film remaja. Otomatis Romantis dalam hal ini merupakan perpaduan film remaja (film wanita) yang diisi dengan cerita percintaan dan coba-coba memasukan unsur komedi ke film ini. Komedi di film ini bukanlah dalam arti sesungguhnya, karena hanya dibawa oleh aktor-aktor yang bermain, tanpa adanya kekuatan cerita.

Sebut saja Tora Sudiro, Tukul, Mpok Atik, Wulan Guritno, Cintami Atmanegara, dan Tarzan. Sayang sekali, sang sutradara sepertinya ingin sok-sok keren dengan memasang mereka-mereka di atas (kecuali Tora) pada peran-peran cameo. Padahal, potensi dengan bercampurnya tiga juara lawak Indonesia pantas untuk lebih digali lagi dan pasti akan menggegerkan bioskop kalau digarap dengan benar.

Baca entri selengkapnya »


Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 960 pengikut lainnya.